Kinderkrant Blog

Tips om je kinderkrant makkelijker te vullen

28 januari 2020

Iedere maand opnieuw wil je je kinderkrant vullen met onderwerpen die voor kinderen leuk, interessant en leerzaam zijn. En die voor leerkrachten waardevol zijn.
Door drukte of tijdgebrek lukt dit misschien altijd even goed. Of levert het invullen van de kinderkrant soms wat stress op.
Het kan helpen door net wat verder vooruit te werken. Bijvoorbeeld door direct na het doorsturen van de pagina’s van je krant van die maand naar de drukker even rustig te gaan zitten. Maak op dat moment al de planning voor je kinderkrant van de komende maand. Door de planning op dat moment te maken en niet na de bezorging van je kinderkrant, win je bijna een week. Hierdoor heb je meer tijd voor het maken van afspraken, het interviewen en het schrijven van je artikelen.
Bedenk goed wat je met je kinderkrant wilt bereiken, welke doelstellingen je wilt behalen en wat je kinderen wilt meegeven.  Kijk daarnaast naar de indeling van je pagina’s en naar welke onderwerpen er op welke pagina’s aan bod komen. Zet dit duidelijk in je planning.
Je kunt nu gericht op zoek naar onderwerpen.
Is één van je doelstellingen aandacht besteden aan kinderen die in armoede opgroeien? Benader dan organisaties die zich voor dit doel inzetten met de vraag welke activiteiten ze de komende tijd hebben voor kinderen.
Is er een pagina waarop je aandacht besteedt aan een gastles op een basisschool? Stuur alle basisscholen in jouw regio dan een mailtje met gericht de vraag of één van hun groepen 5 tot en met 8 de komende 2 weken een gastles krijgt en welke gastles dat is.
Heb je met de gemeente afgesproken dat je aandacht besteedt aan hun actieplan om meer kinderen in beweging te krijgen? Plan dan een pagina in waarop je kinderen laat zien hoe leuk sporten is. Hiervoor kun je het nieuws op websites van sportverenigingen in jouw regio afstruinen op zoek naar leuke activiteiten voor kinderen.
Door van tevoren actief en gericht zelf op zoek te gaan naar onderwerpen, in plaats van af te wachten wat er op je pad komt, houd je de controle en wordt het makkelijker om je kinderkrant (zonder stress) te vullen.