Persoonlijk programma

Met ons persoonlijke programma nemen we je aan de hand richting je eigen lokale kinderkrant in jouw gemeente.


Deze kinderkrant met onze Jong[…] merknaam geef je onder licentie uit.

Je kunt na het volgen van het programma dus direct onder licentie een Jong[…] kinderkrant uitgeven.


Bij het persoonlijke programma volg je maandelijks een trainingsdag bij ons op kantoor en krijg je persoonlijke begeleiding. Tussen de trainingsdagen door werk je zelfstandig.

 

Naar voorbeeld van onze eigen Rotterdamse kinderkrant Jong010.

We laten je precies zien hoe wij Jong010 zijn gestart, hoe we Jong010 een succes hebben gemaakt en hoe we onze Rotterdamse kinderkrant succesvol weten te houden. Jong010 is ook na 12 jaar nog steeds razend populair onder kinderen, basisscholen, ouders en financiers.

We laten je zien hoe je – net als wij – je maandelijkse inkomen kunt verdienen met de kinderkrant, zodat je je volledig op je kinderkrant kunt richten. Het uitgeven van je kinderkrant wordt geen hobby, maar je betaalde droombaan.

Het persoonlijke programma

 is een jaarprogramma.
doorloop je samen met ons. Iedere module start met een trainingsdag bij ons op kantoor en je krijgt persoonlijke begeleiding. Tussen deze momenten door werk je zelfstandig.
bestaat uit modules met concrete informatie en praktische opdrachten. Iedere module brengt jou een stap dichter bij je kinderkrant.
heeft als doel dat je binnen een jaar je kinderkrant lanceert waarmee jij je maandelijkse inkomen verdient.
→ doorloop je in een jaar.
heeft als resultaat je eigen Jong[…] kinderkrant die je onder licentie uitgeeft. Je ontvangt daarvoor alle informatie en bestanden om ons intellectuele eigendom te kunnen en mogen gebruiken en alles dat je nodig hebt om een Jong[…] kinderkrant uit te kunnen geven.

De prijs voor het persoonlijke programma ‘Start je kinderkrant’ is 14.990 euro
exclusief 21% btw.

De prijs voor het persoonlijke programma is inclusief licentie.

Wil je weten of het persoonlijke programma geschikt is voor je?

Als je jezelf in (de meeste) onderstaande punten herkent, kun je het maximale uit het persoonlijke programma halen.

Je bent klaar voor verandering en voor de volgende stap in je leven of in je carrière.

Je bent bereid om te doen wat nodig is om je doel te behalen.

Je kent je valkuilen. Als je merkt dat je in een valkuil stapt, kun je dat bij ons aangeven zodat we je kunnen helpen om eruit te komen.

Je kunt jezelf motiveren om zelfstandig aan de slag te gaan.

Je snapt dat je zelf het werk moet doen, ook al begeleiden wij je en leveren wij alles aan wat je nodig hebt om je kinderkrant op te richten.

Je vertoont geen ernstig uitstel- of vermijdingsgedrag.

Je begrijpt dat er tijd, aandacht, toewijding en doorzettingsvermogen nodig is om een kinderkant van goede kwaliteit neer te zetten die over een aantal jaar nog steeds bestaat.

Je kent jezelf en vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en jezelf te ontwikkelen.

Jij wilt met volle overtuiging en veel enthousiasme iets moois en goeds doen voor en met kinderen.

Jij ziet kinderen als volwaardige personen, neemt hen serieus, luistert onvoorwaardelijk als ze iets vertellen en hebt het beste met kinderen voor.

Je staat positief in het leven.

Iedere module start met een trainingsdag bij ons op kantoor.
In de ochtend behandelen we theorie,
in de middag ga je zelf aan de slag met de opdrachten.
Tijdens de trainingsdagen kun je alle vragen die je hebt stellen
en zaken waar je tegenaan loopt voorleggen.

Als je het persoonlijke programma hebt afgerond, heb je

 • onderzoek uitgevoerd en een netwerk van kinderen en basisscholen opgebouwd. Kinderen en basisscholen zijn fan van jouw kinderkrant.
 • een gedetailleerde begroting opgesteld, zodat je precies weet wat het kost om een jaar lang je kinderkrant uit te geven. Dit is inclusief je eigen inkomen.
 • bepaald welk bedrag je jezelf maandelijks gaat uitbetalen.
 • een projectplan geschreven.
 • inzicht in alle mogelijke inkomstenbronnen.
 • op een leuke, ontspannen en persoonlijke manier subsidies aangevraagd en aan fondsenwerving gedaan.
 • advertorials verkocht aan organisaties en bedrijven die bij je kinderkrant passen, op zo’n manier dat ze superblij met je zijn.
 • op een overzichtelijke en gestructureerde manier je redactie georganiseerd en een planning met alle werkzaamheden voor een heel jaar.
 • alles dat je nodig hebt om de expert van jouw gemeente te zijn als het gaat om communiceren met en schrijven voor kinderen.
 • het complete format voor een unieke lokale kinderkrant, dat helemaal aansluit bij de belevingswereld van kinderen en bij het basisonderwijs.
 • een team samengesteld.
 • je administratie op orde en zo ingericht dat je altijd inzicht hebt in financiële zaken die belangrijk zijn.
 • de mogelijkheid om voor bepaalde diensten samen te werken met partijen waarmee wij voor Jong010 samenwerken. Tegen een lager tarief door gezamenlijke inkoop.
 • de basis gelegd voor een lokale kinderkrant die je jaar na jaar kunt uitgeven.
 • het logo, huisstijlelementen en templates om je kinderkrant in Jong[…]-stijl op te kunnen maken.
 • de datum waarop je jouw kinderkrant gaat lanceren in jouw gemeente! En een compleet draaiboek voor DE dag.

Ja, ik meld me aan

Je richt tijdens het persoonlijke programma je kinderkrant op!

Veelgestelde vragen

Wanneer start het eerstvolgende persoonlijke programma?

Stuur ons  een e-mail op contact@kinderkrantacademie.nl als je het persoonlijke programma wilt volgen. We bespreken dan met je wanneer je kunt starten.

Je kunt je vervolgens voor het persoonlijke programma ‘Start je kinderkrant’ aanmelden via het aanmeldformulier op onze website.

Je kunt als je vragen hebt (nadat je alle informatie op onze website hebt gelezen) of ergens meer over wilt weten natuurlijk ook een mailtje sturen naar contact@kinderkrantacademie.nl.

Wat merken de kinderkranten van de coronacrisis?

De coronacrisis heeft ons extra gewezen op iets dat we eigenlijk al wisten: overal in Nederland is een markt voor een lokale kinderkrant. De vraag naar een lokaal medium om alle kinderen in een gemeente te bereiken, neemt toe. Sta je er nu, kom je in actie en neem je verantwoordelijkheid in een periode van onzekerheid, dan ben jij met je kinderkrant straks de spil van alles dat de komende jaren voor en met kinderen wordt gedaan in jouw gemeente.

Wij merken dat op dit moment ook met onze eigen kinderkrant Jong010. Het afgelopen jaar was Jong010 één van de weinige activiteiten voor kinderen die – op een aangepaste manier – kon doorgaan. Voor een deel van onze adverteerders was Jong010 de enige mogelijkheid om nog bij kinderen terecht te komen, in de weken dat kinderen niet naar school gingen en ook niet op andere manieren georganiseerd bij elkaar kwamen. Wat de kinderkrant nog belangrijker en waardevoller maakt dan ‘ie al was. Wij hebben niet te maken met geldstromen die zijn stopgezet.

Dit geldt trouwens niet alleen voor Jong010, de andere kinderkranten hebben dezelfde ervaring. Zij kunnen ook door en er zijn meerdere kinderkranten tijdens de coronacrisis gestart.

Is er persoonlijk contact tussen de deelnemers aan het persoonlijke programma?

De traininsgdagen bij ons op kantoor volg je samen met de andere deelnemers van het persoonlijke programma. Op die dagen heb je dus persoonlijk contact met elkaar. Tijdens de trainingsdagen is ook ruimte om ervaringen met elkaar te delen en om te overleggen met de andere deelnemers.

Hoe weet ik dat ik zeker dat het resultaat van het persoonlijke programma het lanceren van mijn eigen kinderkrant is?

Het resultaat van het persoonlijke programma hangt af van verschillende factoren: hoeveel tijd en energie je erin stopt, zakelijk inzicht, persoonlijke kwaliteiten, kennis, vaardigheden en nog veel meer andere factoren. Aangezien deze factoren voor iedereen anders zijn, kunnen we je succes, resultaten of inkomensniveau niet garanderen en zijn we niet verantwoordelijk voor je succes of falen. Het persoonlijke programma is – ook al begeleiden we je – geen manier om snel en makkelijk je kinderkrant te starten. Het kost tijd, moeite en toewijding. We zijn van mening dat we je een geweldig en compleet programma bieden waarmee je binnen een jaar het gewenste resultaat kunt bereiken. Het is ons gelukt, het is anderen gelukt en we geloven dat het jou ook kan lukken!

Hoeveel tijd kost het persoonlijke programma per week?

Wij raden aan om tijdens het persoonlijke programma gemiddeld 2 á 3 dagen per week te werken aan het oprichten van je kinderkrant. Bij andere deelnemers zagen we dat ze in het begin wat minder werkten, bijvoorbeeld 1 á 2 dagen per week. Naarmate de lancering dichterbij kwam, zagen we veelal een verschuiving naar 3 soms 4 dagen per week.

 

Ik wil mijn kinderkrant binnen een aantal maanden tot een halfjaar lanceren. Is dat haalbaar?

In het persoonlijke programma trekken we een jaar uit voor het doorlopen van het programma en het oprichten van je kinderkrant. Om de druk niet te hoog op te laten lopen en op basis van onze eigen ervaring en die van deelneemsters aan onze programma’s weten we inmiddels dat het realistisch is om hier een jaar voor uit te trekken.

Kun en wil je het programma sneller volgen, kun en wil je zelfstandig aan de slag en heb je de tijd om fulltime aan de kinderkrant te werken? (Of wil je juist rustig aan doen en langer dan een jaar uittrekken voor het starten van je eigen kinderkrant.) Dan raden we je aan om zelfstandig het online programma te volgen. Je kunt dan op je eigen tempo en eigen manier werken.

Wat is het verschil met het online programma?

De inhoud van het online programma en het persoonlijke programma is hetzelfde.

Wat het verschil is, is dat er in het persoonlijke programma trainingsdagen bij ons op kantoor zijn en je persoonlijk contact hebt met de andere deelnemers. Daarnaast ontvang je bij het persoonlijke programma standaard een licentie.

Krijg ik tijdens het persoonlijke programma een licentie voor het uitgeven van een Jong... kinderkrant?

Het doel van deelname aan het persoonlijke programma is om in jouw gemeente onder licentie een Jong[…] kinderkrant uit te geven. De licentie is bij het persoonlijke programma inbegrepen. (Je hoeft later geen royalties of percentage van je omzet af te dragen.) Tijdens het persoonlijke programma ontvang je alles dat je nodig hebt om onder licentie een Jong[…] kinderkrant uit te geven.

Zijn er weleens deelneemsters aan jullie programma’s gestopt omdat een kinderkrant in hun gemeente (financieel) niet haalbaar was?

Er zijn deelneemsters aan het programma gestopt. Zij hebben het programma afgemaakt, maar zijn daarna niet zoals het plan was hun kinderkrant gestart of hebben deze niet voortgezet. De keren dat dit is gebeurd, waren persoonlijke redenen de aanleiding om te stoppen. Wij weten dat een kinderkrant in elke gemeente (financieel) haalbaar is. Loopt het ergens helemaal vast (wat we niet verwachten dat gaat gebeuren), dan bieden we een oplossing.

Ik heb nog geen ervaring, kan ik toch deelnemen?

Jazeker, we leggen alles stap voor stap uit en gaan niet uit van bepaalde voorkennis. Het kan zelfs in je voordeel werken als je nog geen of weinig ervaring hebt.

Ik heb al ervaring, is het voor mij nog steeds waardevol en zinvol om deel te nemen?

Ook als je ervaring hebt (bijvoorbeeld met fondsenwerving of het schrijven van artikelen), kunnen we je verzekeren dat het persoonlijke programma waardevol voor je gaat zijn. Je gaat nieuwe dingen leren en vanuit een andere invalshoek kijken naar de werkzaamheden waarmee je al ervaring hebt. Het complete systeem dat wij je leren, vind je nergens anders.

Is het starten van een kinderkrant in elke gemeente haalbaar?

Ja, hoe groot of hoe klein de gemeente ook, ons persoonlijke programma is geschikt voor alle gemeenten. Afhankelijk van de grootte van de gemeente, maken één of meerdere plaatsen deel uit van het verschijningsgebied van je kinderkrant.

Tot nu toe hebben we het nog niet meegemaakt, maar mocht het starten van een kinderkrant ook na het opvolgen van onze stappenplannen en aanvullende tips en adviezen in een gemeente absoluut niet haalbaar blijken, dan zorgen we voor een passende oplossing.

Wat moet ik doen als ik in meerdere gemeenten een kinderkrant wil starten?

We verkopen het persoonlijke programma per gemeente. Wij raden aan om eerst al je aandacht op één gemeente te richten en daar je eerste kinderkrant uit te geven.

Je weet nu ook nog niet hoe dingen gaan lopen. Misschien wil je het uiteindelijk wel bij één gemeente houden. Of pas na twee jaar naar een volgende gemeente uitbreiden. En als je krant er eenmaal is, kun je de kosten voor een eventuele uitbreiding naar een andere gemeente ook meenemen op je begroting van je kinderkrant. Dat scheelt weer een persoonlijke investering vooraf. Wij zouden dus willen aanraden om het stap voor stap te doen.

Maar uiteindelijk maak jij de beslissing. Wil je toch bij de start van het persoonlijke programma of tijdens het persoonlijke programma er al één of meerdere gemeenten bij nemen, laat het ons dan weten. Voor een meerprijs van € 1.490,- exclusief 21% btw per gemeente kun je het alleenrecht voor het volgen van het persoonlijke programma en het starten van een kinderkrant volgens ons concept er voor die gemeente bij krijgen. Bij het persoonlijke programma zit de licentie hierbij inbegrepen.

Ik vind het spannend om deze investering van 14.990 euro te doen, hebben jullie een tip voor me?

We vinden het niet zo gek dat je het spannend vindt. Wij investeren regelmatig in onze ontwikkeling en in de kinderkrant en ook wij vinden het nog steeds spannend om zo’n beslissing te nemen. We hebben ook weleens geld geleend om een investering te kunnen doen, dat maakte het nog spannender.

Wellicht heb jij iets aan de vragen die wij onszelf stellen als we overwegen om een investering te doen.
1. Wat kost het?
2. Wat levert het op?
3. Wat kost het me op lange termijn als ik blijf doen wat ik nu doe?

Wat ook kan helpen is het volgende: hoe groot denk je dat de kans is dat je over 10 jaar denkt ‘wat als ik het wel had gedaan’ als je het niet doet?

Welke investeringen in de kinderkrant moet ik nog meer doen? (Naast de investering in jullie programma.)

Het persoonlijke programma en ons systeem voor het starten van je kinderkrant is zo opgebouwd dat je pas kosten gaat maken als je voldoende inkomsten hebt om echt van start te gaan met je kinderkrant.

Dus naast de investering in het programma hoef je verder geen (grote) investeringen te doen voordat je zeker weet dat je kinderkrant ook echt gaat verschijnen.

Mogelijk maak je wat kleine kosten. Bijvoorbeeld reiskosten. Kosten om bijvoorbeeld vragenlijsten voor je onderzoek te printen. Of een kop koffie voor iemand die je hebt uitgenodigd voor een gesprek.

Bewaar alle facturen van zowel het persoonlijke programma als de bonnen voor de kleinere uitgaven. In het persoonlijke programma leggen we uit hoe je dit kunt terugkrijgen. (Ja, ook het bedrag dat je uitgeeft aan dit persoonlijke programma kun je terugkrijgen zodra je kinderkrant eenmaal uitkomt.)

Ook is Jong010 gestart zonder grote investeringen vooraf en wij leren jou ook op deze manier starten. Dat wat je investeert, is je tijd.

Wat heb ik nodig om het persoonlijke programma te kunnen volgen?

Om het persoonlijke programma te kunnen volgen heb je het volgende nodig:

– Een pc of laptop.

(We raden aan om te werken met het besturingssysteem Windows. De software die je in het persoonlijke programma krijgt, zijn voor het besturingssysteem Windows. Als je werkt met het besturingssysteem macOS kun je deze software zelf aanschaffen of met een alternatief werken.)

Microsoft Office met Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Of een vergelijkbaar pakket met programma’s met vergelijkbare functies.

– Een PDF-viewer. Een gratis versie is voldoende, bijvoorbeeld de Adobe Acrobat Reader.

– Een Dropbox-account. Het gratis account is in het begin voldoende.

Het persoonlijke programma is een compleet bouwpakket voor een kinderkrant waarin alles dat komt kijken bij het oprichten van een professionele kinderkrant van a tot z aan bod komt.

Het persoonlijke programma bestaat uit 10 modules:
1. Onderzoek uitvoeren onder kinderen en basisscholen
2. Begroting opstellen en projectplan schrijven
3. Gesprekken voeren met financiers
4. Aanvragen doen en contracten opstellen
5. Financiële administratie
6. Redactie organiseren
7. Schrijven voor kinderen
8. Fotograferen en vormgeven voor kinderen
9. Team samenstellen
10. Kinderkrant lanceren

Van een compleet uitgewerkt projectplan tot scripts met de juiste vragen voor financieringsgesprekken. Van een jaarplanning met daarin alle werkzaamheden die komen kijken bij het maken van een kinderkrant tot templates voor e-mails en contracten en een complete cursus communiceren met en schrijven voor kinderen.

En dit is nog maar een tipje van de sluier…

Ja, ik meld me aan

Het persoonlijke programma geeft je het vertrouwen om eindelijk het werk te doen dat je leuk vindt en dat bij je past: een kinderkrant starten en het leven van kinderen leuker, mooier en beter maken.

Investering

De prijs voor het persoonlijke programma Start je kinderkrant is 14.990 euro exclusief 21% btw.

Hiervoor krijg je het complete persoonlijke programma dat bestaat uit 10 modules, 10 trainingsdagen bij ons op kantoor en persoonlijke begeleiding plus de licentie. Het resultaat is je eigen lokale Jong[…] kinderkrant, die je onder licentie uitgeeft.

Ja, ik meld me aan

Wat gebeurt er als je je aanmeldt voor het persoonlijke programma?

Eerst roepen we ‘woehoe’ en zijn we superblij voor je dat je dit écht gaat doen.

Je krijgt tijdens de eerste trainingsdag in één keer toegang tot het complete programma. Iedere trainingsdag starten we met een nieuwe module.

Je gaat onder begeleiding van ons aan de slag met de 10 modules met praktische opdrachten. Iedere opdracht is een stappenplan en gebaseerd op onze werkwijze voor Jong010. We laten precies zien hoe we alles aanpakken, en helpen je tijdens de traininsgdagen op weg, zodat je het vervolgens op jouw manier kunt nadoen.

Je volgt de juiste stappen in de juiste volgorde zodat je precies weet wat je moet doen om binnen een jaar jouw kinderkrant te kunnen lanceren.

⇒ Wij helpen jou bij het bepalen van ideale tempo voor het volgen van het persoonlijke programma.  Eén keer per maand kom je een dag naar ons toe om voor de start van de volgende module.

Je weet wat je te doen staat en ziet de kinderkrant van je dromen ontstaan.

Loop je ergens tegenaan? Dikke kans dat wij dit ook een keer hebben meegemaakt. Vanuit onze eigen ervaring vertellen we je hoe je obstakels uit de weg ruimt voordat ze opkomen en hoe je dingen oplost die je niet hebt kunnen voorkomen. Wat je in het persoonlijke programma leert is uniek en vind je nergens anders.

Je weet dat er meer in je zit.

Je wilt iets doen dat ertoe doet.

Iets neerzetten waar je trots op kunt zijn.

En zoveel mogelijk kinderen blij maken.

Voor jou komt dit allemaal samen
in het starten van je eigen lokale kinderkrant.

Meld je nu aan voor het
persoonlijke programma ‘Start je kinderkrant’.

Ja, ik meld me aan

Heb je vragen of wil je ergens meer over weten?

Blijf er niet mee rondlopen.

Mail ons even op contact@kinderkrantacademie.nl.