Over Suzanne en Angelique

Wat doen jullie?

We geven samen de lokale kinderkrant Jong010 (bestaat sinds 2010) uit voor alle kinderen van 7 tot en met 12 jaar in Rotterdam.

We begeleiden sinds 2018 mensen door heel Nederland bij het starten van een lokale kinderkrant.

We leren jou in ons online programma en ons persoonlijke programma ‘Start je kinderkrant’ hoe je stap voor stap een professionele lokale kinderkrant start in jouw gemeente.

Met wie werken jullie?

Wij werken graag met jou samen als je met volle overtuiging iets moois en goeds wilt doen voor kinderen door speciaal voor hen een lokale kinderkrant te maken.

Jij ziet kinderen als volwaardige personen, neemt hen serieus, luistert onvoorwaardelijk als ze iets vertellen en hebt het beste met kinderen voor.

Je bent bereid om te doen wat nodig is om je doel te behalen. Je staat positief in het leven. Je kent jezelf en vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en jezelf te ontwikkelen. Als het nodig is, trek je een gezonde dosis doorzettingsvermogen uit de kast. En als je na hard werken je doel hebt behaald en even moe bent, dan gun je het jezelf om uit te rusten.

Waarom is wat jullie met de Kinderkrant Academie bieden zo speciaal?

Dit is jouw kans om te leren van de eerste en enige specialisten op dit gebied. We hebben samen meer dan 20 jaar ervaring als het gaat om het werken met en voor kinderen en het opzetten van projecten voor kinderen waarmee je je geld kunt verdienen, met de focus op het starten en laten groeien van een lokale kinderkrant.

We zijn een gouden duo dat alle kennis en ervaring in huis heeft om ook jou en je kinderkrant te laten slagen.

Suzanne is expert in een vorm van kinderjournalistiek waarvan zij één van de grondleggers is, waarbij kinderen hun echte eigen verhaal vertellen aan andere kinderen. Zij is het creatieve brein achter een uniek format waarmee je indruk maakt op kinderen, ouders, leerkrachten en organisaties die werken voor en met kinderen en alle anderen die bij kinderen betrokken zijn.

Angelique is een ster in het opzetten en ontwikkelen van projecten en programma’s. Ze heeft een uitgebreid en gestructureerd archief, voor zowel Jong010 als de Kinderkrant Academie. Heb je iets nodig? Zij heeft het! Daarnaast heeft ze veel kennis van en ervaring met verkopen: mensen helpen door hen aan te bieden wat ze nodig hebben, zelfs als ze zich daar nog niet bewust van zijn.

We doen niet aan kennis uit een boekje. We zijn praktisch en testen alles wat we jou leren eerst zelf bij onze eigen Rotterdamse kinderkrant. Wat we doen is uniek en vind je nergens anders. Als je een programma van ons volgt, laten we je precies zien wat er achter de schermen van Jong010 gebeurt.

Suzanne, wat is er zo bijzonder aan Angelique?

Als Angelique iets graag wilt of ergens in gelooft, dan gaat ze ervoor. Net zolang tot ze het voor elkaar heeft, ook als dat maanden of jaren duurt. Zowel zakelijk als privé trekt ze haar eigen plan, ook als ze daarmee buiten gebaande paden treedt. Als iets voor haar goed voelt dan doet ze het, voelt iets niet goed dan doet ze het niet.

Angelique, wat is er zo bijzonder aan Suzanne?

Suzanne is de meest empathische en begripvolle persoon die ik ken. Ze heeft een engelengeduld, kan heel goed luisteren en weet op het goede moment de juiste vraag te stellen. Bij elke beslissing die we voor de kinderkrant nemen, staat ze ervoor dat we altijd doen wat het beste is voor kinderen ook als het zakelijk of financieel gezien misschien niet direct de beste beslissing lijkt.

Weetjes over Suzanne

Ik begeleidde leerlingen met een beperking, handicap of chronische ziekte en maakte met basisschoolleerlingen schoolkranten en radio- en televisie-items.

Ik studeerde Journalistiek (HBO).

Ik werkte voor het Jeugdjournaal en Kidsweek.

Ik ontwikkelde als afstudeerproject het discussieprogramma over maatschappelijke onderwerpen voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar ‘Wat vindt de klas?’

Ik volgde de opleiding ontwikkelingspsychologie, over de ontwikkeling en het kennis- en denkniveau van kinderen en jongeren.

Ik begon in 2013 als journalist en eindredacteur bij Jong010Ik ben vanaf 2015 hoofdredacteur van de Rotterdamse kinderkrant.

Ik startte samen met Angelique het bedrijf Denk Jong en lanceerde in januari 2018 ons eerste programma voor het starten van je eigen kinderkrant. Vanaf januari 2020 is Denk Jong verder gegaan onder de naam Kinderkrant Academie.

Ik volgde in 2020 de training van Alles Kidzzz om binnen deze effectieve interventie kinderen te begeleiden. In 2020 en 2021 heb ik bij Alles Kidzzz 16 kinderen begeleid.

Vanaf 2023 heb ik Jong010 helemaal overgenomen en leid ik de Rotterdamse kinderkrant alleen. Ik ben voorzitter van Stichting Jong010.

Ik heb de afgelopen 10 jaar voor Jong010
meer dan 7.000 kinderen persoonlijk gesproken
voor artikelen in de Rotterdamse kinderkrant.

“Suzanne is heel benaderbaar en behulpzaam.
Ik heb bij haar nooit het gevoel dat ik een ‘rare’ vraag stel.”

Deelneemster aan één van onze programma’s

Weetjes over Angelique

Ik gaf les op een Thaise basisschool en op een basisschool voor Birmese vluchtelingen in de stad Ranong in Thailand.

Ik verzorgde workshops journalistiek op basisscholen, maakte wijkmagazines met kinderen en leidde Rotterdamse kinderpersbureaus.

Ik studeerde Communicatie, afstudeerrichting Creatief (HBO) en Media en Journalistiek, afstudeerrichting Media en Maatschappij (WO).

Ik werkte als vrijwilliger bij De Kindertelefoon.

Ik richtte in 2010 Jong010, dé Rotterdamse kinderkrant op.

Ik startte samen met Suzanne het bedrijf Denk Jong en lanceerde in januari 2018 ons eerste programma voor het starten van je eigen kinderkrant. Vanaf januari 2020 is Denk Jong verder gegaan onder de naam Kinderkrant Academie.

Ik volgde programma’s en trainingen over communicatie, verkoop, verkoopgesprekken, copywriting en over het maken, samenstellen en verkopen van een eigen cursus of opleiding.

Vanaf 2023 ben ik gestopt bij Jong010 en werk ik niet meer voor de Rotterdamse kinderkrant. Ik ben algemeen bestuurslid van Stichting Jong010.

Ik heb de afgelopen 12 jaar voor Jong010
bijna 2,5 miljoen euro bij elkaar gebracht
om de Rotterdamse kinderkrant uit te geven.

“Angelique heeft goed over de kinderkrant en de programma’s nagedacht.
Ze zet haar ervaring in om mij het gevoel te geven dat ik het ook kan.”

Deelneemster aan één van onze programma’s

Jij wilt meer bewijs dat we echt zo uniek zijn als we zeggen?

We zijn bekroond met eervolle vermeldingen en prijzen, voor ons persoonlijk en voor onze kinderkrant.

Winnaar 3e prijs Rotterdamse Kinderrechten Award 2021.
Vermelding lijst meest inspirerende personen FONK top 20 2017.
Ambassadeurs van de ING Spaarrekening voor UNICEF 2016.
Winnaar Nationale Alfabetiseringsprijs 2013.
Nominatie UNICEF Paul van Vliet Award 2013.
Vermelding Viva400 categorie Creatief 2013.
Winnaar RET Aardig Onderweg Award 2012.
Nominatie Red’s Hot Women Award 2012.
Winnaar Aardig Onderweg Award 2012.
Vermelding Viva400 categorie Creatief 2011.

Jurylid Rotterdamse Kinderrechten Award 2019 en 2020. (Suzanne)
Jurylid RET Aardig Onderweg Award 2015, 2016 en 2017. (Angelique)
Jurylid Rotterdamse Kinderrechten Award 2017 en 2018. (Angelique)
Jurylid Rotterdamse Reus 2017. (Suzanne)

Ik vind jullie en de kinderkranten geweldig. Ik wil meer weten!

Nu blozen we!

Als jij je met volle overtuiging en enthousiasme voor kinderen wilt inzetten met een lokale kinderkrant, dan is de kans groot dat we jou ook geweldig vinden.

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stuur dan even een mailtje naar contact@kinderkrantacademie.nl.

Wil je graag een mailtje ontvangen zodra er weer een mogelijkheid komt om je aan te melden voor ons online programma of ons persoonlijke programma ‘Start je kinderkrant’?

Vul dan hieronder je voornaam en e-mailadres in en we houden je op de hoogte.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.