Online programma

Met ons digitale thuiswerkprogramma begeleiden we je op afstand stap voor stap richting je eigen lokale kinderkrant in jouw gemeente.

 

Deze kinderkrant geef je onder een eigen naam uit.

Als je graag onder licentie een Jong[…] kinderkrant wilt uitgeven, dan kun je daar na het volgen van het online programma een aanvraag voor doen bij ons.

 

Bij het online programma werk je zelfstandig en zijn we maandelijks bereikbaar voor vragen.

 

Naar voorbeeld van onze eigen Rotterdamse kinderkrant Jong010.

We laten je precies zien hoe wij Jong010 zijn gestart, hoe we Jong010 een succes hebben gemaakt en hoe we onze Rotterdamse kinderkrant succesvol weten te houden. Jong010 is ook na 12 jaar nog steeds razend populair onder kinderen, basisscholen, ouders en financiers.

We laten je zien hoe je – net als wij – je maandelijkse inkomen kunt verdienen met de kinderkrant, zodat je je volledig op je kinderkrant kunt richten. Het uitgeven van je kinderkrant wordt geen hobby, maar je betaalde droombaan.

Het online programma

is een digitaal thuiswerkprogramma.
doorloop je zelfstandig.
bestaat uit 10 modules met concrete informatie en praktische opdrachten. Iedere module brengt jou een stap dichter bij je kinderkrant.
heeft als doel dat je binnen een jaar je kinderkrant lanceert waarmee jij je maandelijkse inkomen verdient.
→ wordt gemiddeld in een jaar doorlopen, maar je kunt er als dat beter bij je past ook sneller doorheen gaan of er langer over doen.
heeft als resultaat een eigen kinderkrant die je onder een eigen naam, met een eigen logo en in een eigen huisstijl uitgeeft.

De prijs voor het online programma ‘Start je kinderkrant’ is 5.990 euro
exclusief 21% btw.

De prijs van het online programma is exclusief licentie.

Wil je weten of het online programma geschikt is voor je?

Als je jezelf in (de meeste) onderstaande punten herkent, kun je het maximale uit het online programma halen.

Je bent klaar voor verandering en voor de volgende stap in je leven of in je carrière.

Je bent bereid om te doen wat nodig is om je doel te behalen.

Je kent je valkuilen. Als je merkt dat je in een valkuil stapt, weet je wat je moet doen om eruit te komen.

Je kunt jezelf motiveren om zelfstandig aan de slag te gaan.

Je snapt dat je zelf het werk moet doen, ook al leveren wij alles aan wat je nodig hebt om je kinderkrant op te richten.

Je vertoont geen ernstig uitstel- of vermijdingsgedrag.

Je begrijpt dat er tijd, aandacht, toewijding en doorzettingsvermogen nodig is om een kinderkant van goede kwaliteit neer te zetten die over een aantal jaar nog steeds bestaat.

Je kent jezelf en vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en jezelf te ontwikkelen.

Jij wilt met volle overtuiging en veel enthousiasme iets moois en goeds doen voor en met kinderen.

Jij ziet kinderen als volwaardige personen, neemt hen serieus, luistert onvoorwaardelijk als ze iets vertellen en hebt het beste met kinderen voor.

Je staat positief in het leven.

Via e-mail kun je alle vragen die je hebt aan ons stellen en zaken waar je tegenaan loopt aan ons voorleggen. Eén keer per maand beantwoorden we alle vragen en helpen we je verder. Naast het maandelijkse contact via e-mail bieden we tijdens het online programma 4 keer een online coachingsgesprek.

Als je het online programma hebt afgerond, heb je

 • onderzoek uitgevoerd en een netwerk van kinderen en basisscholen opgebouwd. Kinderen en basisscholen zijn fan van jouw kinderkrant.
 • een gedetailleerde begroting opgesteld, zodat je precies weet wat het kost om een jaar lang je kinderkrant uit te geven. Dit is inclusief je eigen inkomen.
 • bepaald welk bedrag je jezelf maandelijks gaat uitbetalen.
 • een projectplan geschreven.
 • inzicht in alle mogelijke inkomstenbronnen.
 • op een leuke, ontspannen en persoonlijke manier subsidies aangevraagd en aan fondsenwerving gedaan.
 • advertorials verkocht aan organisaties en bedrijven die bij je kinderkrant passen, op zo’n manier dat ze superblij met je zijn.
 • op een overzichtelijke en gestructureerde manier je redactie georganiseerd en een planning met alle werkzaamheden voor een heel jaar.
 • alles dat je nodig hebt om de expert van jouw gemeente te zijn als het gaat om communiceren met en schrijven voor kinderen.
 • het complete format voor een unieke lokale kinderkrant, dat helemaal aansluit bij de belevingswereld van kinderen en bij het basisonderwijs.
 • een team samengesteld.
 • je administratie op orde en zo ingericht dat je altijd inzicht hebt in financiële zaken die belangrijk zijn.
 • de mogelijkheid om voor bepaalde diensten samen te werken met partijen waarmee wij voor Jong010 samenwerken. Tegen een lager tarief door gezamenlijke inkoop.
 • de basis gelegd voor een lokale kinderkrant die je jaar na jaar kunt uitgeven.
 • op basis van onze adviezen een naam bedacht en een logo en huisstijl voor je kinderkrant ontworpen.
 • de datum waarop je jouw kinderkrant gaat lanceren in jouw gemeente! En een compleet draaiboek voor DE dag.

Ja, ik meld me aan

Je richt tijdens het online programma je kinderkrant op!

Veelgestelde vragen

Wanneer start het eerstvolgende online programma?

Stuur ons  een e-mail op contact@kinderkrantacademie.nl als je het online programma wilt volgen. We bespreken dan met je wanneer je kunt starten.

Je kunt je vervolgens voor het online programma ‘Start je kinderkrant’ aanmelden via het aanmeldformulier op onze website.

Je kunt als je vragen hebt (nadat je alle informatie op onze website hebt gelezen) of ergens meer over wilt weten natuurlijk ook een mailtje sturen naar contact@kinderkrantacademie.nl.

Wat merken de kinderkranten van de coronacrisis?

De coronacrisis heeft ons extra gewezen op iets dat we eigenlijk al wisten: overal in Nederland is een markt voor een lokale kinderkrant. De vraag naar een lokaal medium om alle kinderen in een gemeente te bereiken, neemt toe. Sta je er nu, kom je in actie en neem je verantwoordelijkheid in een periode van onzekerheid, dan ben jij met je kinderkrant straks de spil van alles dat de komende jaren voor en met kinderen wordt gedaan in jouw gemeente.

Wij merken dat op dit moment ook met onze eigen kinderkrant Jong010. Het afgelopen jaar was Jong010 één van de weinige activiteiten voor kinderen die – op een aangepaste manier – kon doorgaan. Voor een deel van onze adverteerders was Jong010 de enige mogelijkheid om nog bij kinderen terecht te komen, in de weken dat kinderen niet naar school gingen en ook niet op andere manieren georganiseerd bij elkaar kwamen. Wat de kinderkrant nog belangrijker en waardevoller maakt dan ‘ie al was. Wij hebben niet te maken met geldstromen die zijn stopgezet.

Dit geldt trouwens niet alleen voor Jong010, de andere kinderkranten hebben dezelfde ervaring. Zij kunnen ook door en er zijn meerdere kinderkranten tijdens de coronacrisis gestart.

Heb ik tijdens het online programma persoonlijk contact met jullie?

We zijn maandelijks op vaste momenten persoonlijk beschikbaar via e-mail. Je kan erop vertrouwen dat we je op afstand goed begeleiden, vragen beantwoorden en helpen waar nodig. We bieden tijdens het online programma 4 keer een online coachingsgesprek. Een deelneemster van het programma zei ons over de modules: “De inhoud van de modules is ook zonder uitleg duidelijk. Het is een kwestie van de stappen doorlopen.”

Is er persoonlijk contact tussen de deelnemers aan het online programma?

Vooralsnog faciliteren we dat voor het online programma niet.

Hoe weet ik dat ik zeker dat het resultaat van het online programma het lanceren van mijn eigen kinderkrant is?

Het resultaat van het online programma hangt af van verschillende factoren: hoeveel tijd en energie je erin stopt, zakelijk inzicht, persoonlijke kwaliteiten, kennis, vaardigheden en nog veel meer andere factoren. Aangezien deze factoren voor iedereen anders zijn, kunnen we je succes, resultaten of inkomensniveau niet garanderen en zijn we niet verantwoordelijk voor je succes of falen. Het online programma is geen manier om snel en makkelijk je kinderkrant te starten. Het kost tijd, moeite en toewijding. We zijn van mening dat we je een geweldig en compleet programma bieden waarmee je binnen een jaar het gewenste resultaat kunt bereiken. Het is ons gelukt, het is anderen gelukt en we geloven dat het jou ook kan lukken!

Hoeveel tijd kost het online programma per week?

Dat kun je helemaal zelf bepalen. Je krijgt direct toegang tot het volledige online programma, waardoor je je eigen tempo kunt bepalen. Je kunt er dus voor kiezen om bijvoorbeeld één dag per week aan het starten van je kinderkant te werken, of je kunt er fulltime voor gaan.

Ik wil mijn kinderkrant binnen een aantal maanden tot een halfjaar lanceren. Is dat haalbaar?

Als je er fulltime mee aan de slag gaat, je hard doorwerkt en er niets tegenzit, dan verwachten we dat het moet kunnen. Om de druk niet te hoog op te laten lopen en op basis van onze eigen ervaring en die van deelneemsters aan onze programma’s verwachten we dat een jaar in veel gevallen realistischer is. Houd er rekening mee dat je voor bijvoorbeeld het onderzoek onder kinderen en leerkrachten afhankelijk bent van wanneer je op scholen terechtkunt. En dat overheidsorganisaties en fondsen vaak een aantal weken of maanden nodig hebben om een aanvraag te behandelen. Je kunt dit zelf versnellen en we leren je ook hoe je dit kunt doen, maar je hebt tijdens het starten van je kinderkrant ook te maken met de planning van de anderen.

Wat is het verschil met het persoonlijke programma?

De inhoud van het online programma en het persoonlijke programma is hetzelfde.

Wat het verschil is, is dat er in het online programma geen trainingsdagen bij ons op kantoor zijn en dat je in beginsel een kinderkrant onder een eigen naam uitgeeft en dus niet vanzelfsprekend gebruik gaat maken van ons intellectuele eigendom, zoals onze merknaam, ons logo en onze huisstijl.

Het voordeel van het online programma is dat je helemaal zelfstandig kunt werken en volledig je eigen keuzes kunt maken. Natuurlijk beantwoorden we wel al je vragen en zijn we op afstand beschikbaar als hulplijn. Al is het niet live, je hebt natuurlijk wel contact met ons.

Wil je na het volgen van het online programma onder licentie een Jong[…] kinderkrant uitgeven? (In plaats van een kinderkrant onder een eigen naam en met een eigen logo en huisstijl.) Dan kun je los de licentie kopen. Kosten hiervoor zijn per gemeente € 2.490,- exclusief btw. Je ontvangt hierover meer informatie tijdens het online programma.

Wat als ik na het volgen van het online programma gebruik wil maken van jullie licentie?

Het is na deelname aan het online programma mogelijk om alsnog onder licentie een Jong[…] kinderkrant uit te geven. Je betaalt hiervoor eenmalig per gemeente een bedrag voor het gebruik van de licentie: € 2.490,- exclusief 21% btw. (Je hoeft later geen royalties of percentage van je omzet af te dragen.) Tijdens het online programma ontvang je hierover meer informatie.

Zijn er weleens deelneemsters aan jullie programma’s gestopt omdat een kinderkrant in hun gemeente (financieel) niet haalbaar was?

Er zijn deelneemsters aan het programma gestopt. Zij hebben het programma afgemaakt, maar zijn daarna niet zoals het plan was hun kinderkrant gestart of hebben deze niet voortgezet. De keren dat dit is gebeurd, waren persoonlijke redenen de aanleiding om te stoppen. Wij weten dat een kinderkrant in elke gemeente (financieel) haalbaar is. Loopt het ergens helemaal vast (wat we niet verwachten dat gaat gebeuren), dan bieden we een oplossing.

Ik heb nog geen ervaring, kan ik toch deelnemen?

Jazeker, we leggen alles stap voor stap uit en gaan niet uit van bepaalde voorkennis. Het kan zelfs in je voordeel werken als je nog geen of weinig ervaring hebt.

Ik heb al ervaring, is het voor mij nog steeds waardevol en zinvol om deel te nemen?

Ook als je ervaring hebt (bijvoorbeeld met fondsenwerving of het schrijven van artikelen), kunnen we je verzekeren dat het online programma waardevol voor je gaat zijn. Je gaat nieuwe dingen leren en vanuit een andere invalshoek kijken naar de werkzaamheden waarmee je al ervaring hebt. Het complete systeem dat wij je leren, vind je nergens anders.

Is het starten van een kinderkrant in elke gemeente haalbaar?

Ja, hoe groot of hoe klein de gemeente ook, ons online programma is geschikt voor alle gemeenten. Afhankelijk van de grootte van de gemeente, maken één of meerdere plaatsen deel uit van het verschijningsgebied van je kinderkrant.

Tot nu toe hebben we het nog niet meegemaakt, maar mocht het starten van een kinderkrant ook na het opvolgen van onze stappenplannen en aanvullende tips en adviezen in een gemeente absoluut niet haalbaar blijken, dan zorgen we voor een passende oplossing.

Wat moet ik doen als ik in meerdere gemeenten een kinderkrant wil starten?

We verkopen het online programma per gemeente. Wij raden aan om eerst al je aandacht op één gemeente te richten en daar je eerste kinderkrant uit te geven.

Je weet nu ook nog niet hoe dingen gaan lopen. Misschien wil je het uiteindelijk wel bij één gemeente houden. Of pas na twee jaar naar een volgende gemeente uitbreiden. En als je krant er eenmaal is, kun je de kosten voor een eventuele uitbreiding naar een andere gemeente ook meenemen op je begroting van je kinderkrant. Dat scheelt weer een persoonlijke investering vooraf. Wij zouden dus willen aanraden om het stap voor stap te doen.

Maar uiteindelijk maak jij de beslissing. Wil je toch bij de start van het online programma of tijdens het online programma er al één of meerdere gemeenten bij nemen, laat het ons dan weten. Voor een meerprijs van € 1.490,- exclusief 21% btw per gemeente kun je het alleenrecht voor het volgen van het online programma en het starten van een kinderkrant volgens ons concept er voor die gemeente bij krijgen.

Ik vind het spannend om deze investering van 5.990 euro te doen, hebben jullie een tip voor me?

We vinden het niet zo gek dat je het spannend vindt. Wij investeren regelmatig in onze ontwikkeling en in de kinderkrant en ook wij vinden het nog steeds spannend om zo’n beslissing te nemen. We hebben ook weleens geld geleend om een investering te kunnen doen, dat maakte het nog spannender.

Wellicht heb jij iets aan de vragen die wij onszelf stellen als we overwegen om een investering te doen.
1. Wat kost het?
2. Wat levert het op?
3. Wat kost het me op lange termijn als ik blijf doen wat ik nu doe?

Wat ook kan helpen is het volgende: hoe groot denk je dat de kans is dat je over 10 jaar denkt ‘wat als ik het wel had gedaan’ als je het niet doet?

Welke investeringen in de kinderkrant moet ik nog meer doen? (Naast de investering in jullie programma.)

Het online programma en ons systeem voor het starten van je kinderkrant is zo opgebouwd dat je pas kosten gaat maken als je voldoende inkomsten hebt om echt van start te gaan met je kinderkrant.

Dus naast de investering in het programma hoef je verder geen (grote) investeringen te doen voordat je zeker weet dat je kinderkrant ook echt gaat verschijnen.

Mogelijk maak je wat kleine kosten. Bijvoorbeeld reiskosten. Kosten om bijvoorbeeld vragenlijsten voor je onderzoek te printen. Of een kop koffie voor iemand die je hebt uitgenodigd voor een gesprek.

Bewaar alle facturen van zowel het online programma als de bonnen voor de kleinere uitgaven. In het online programma leggen we uit hoe je dit kunt terugkrijgen. (Ja, ook het bedrag dat je uitgeeft aan dit online programma kun je terugkrijgen zodra je kinderkrant eenmaal uitkomt.)

Ook is Jong010 gestart zonder grote investeringen vooraf en wij leren jou ook op deze manier starten. Dat wat je investeert, is je tijd.

Wat heb ik nodig om het online programma te kunnen volgen?

Om het online programma te kunnen volgen heb je het volgende nodig:

– Een pc of laptop.

(We raden aan om te werken met het besturingssysteem Windows. De software die je in het online programma krijgt, zijn voor het besturingssysteem Windows. Als je werkt met het besturingssysteem macOS kun je deze software zelf aanschaffen of met een alternatief werken.)

Microsoft Office met Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Of een vergelijkbaar pakket met programma’s met vergelijkbare functies.

– Een PDF-viewer. Een gratis versie is voldoende, bijvoorbeeld de Adobe Acrobat Reader.

– Een Dropbox-account. Het gratis account is in het begin voldoende.

Het online programma is een compleet bouwpakket voor een kinderkrant waarin alles dat komt kijken bij het oprichten van een professionele kinderkrant van a tot z aan bod komt.

Het online programma bestaat uit 10 modules:
1. Onderzoek uitvoeren onder kinderen en basisscholen
2. Begroting opstellen en projectplan schrijven
3. Gesprekken voeren met financiers
4. Aanvragen doen en contracten opstellen
5. Financiële administratie
6. Redactie organiseren
7. Schrijven voor kinderen
8. Fotograferen en vormgeven voor kinderen
9. Team samenstellen
10. Kinderkrant lanceren

Van een compleet uitgewerkt projectplan tot scripts met de juiste vragen voor financieringsgesprekken. Van een jaarplanning met daarin alle werkzaamheden die komen kijken bij het maken van een kinderkrant tot templates voor e-mails en contracten en een complete cursus communiceren met en schrijven voor kinderen.

En dit is nog maar een tipje van de sluier…

Ja, ik meld me aan

Het online programma geeft je het vertrouwen om eindelijk het werk te doen dat je leuk vindt en dat bij je past: een kinderkrant starten en het leven van kinderen leuker, mooier en beter maken.

Investering

De prijs voor het online programma Start je kinderkrant is 5.990 euro exclusief 21% btw.

Hiervoor krijg je het complete online programma dat bestaat uit 10 modules én de mogelijkheid om een jaar lang maandelijks vragen aan ons te stellen en feedback te vragen, inclusief 4 coachingsgesprekken. Het resultaat is je eigen lokale kinderkrant.

Ja, ik meld me aan

Wat gebeurt er als je je aanmeldt voor het online programma?

Eerst roepen we ‘woehoe’ en zijn we superblij voor je dat je dit écht gaat doen.

⇒ Je krijgt op de startdatum in één keer toegang tot het complete programma en kunt gelijk beginnen.

Je gaat aan de slag met de 10 modules met praktische opdrachten. Iedere opdracht is een stappenplan en gebaseerd op onze werkwijze voor Jong010. We laten precies zien hoe we alles aanpakken, zodat je het vervolgens op jouw manier kunt nadoen.

Je volgt de juiste stappen in de juiste volgorde zodat je precies weet wat je moet doen om binnen een jaar jouw kinderkrant te kunnen lanceren.

Je bepaalt zelf het tempo waarop je het online programma volgt. Jouw agenda is leidend en je hoeft nergens naartoe.

Je weet wat je te doen staat en ziet de kinderkrant van je dromen ontstaan.

Loop je ergens tegenaan? Dikke kans dat wij dit ook een keer hebben meegemaakt. Vanuit onze eigen ervaring vertellen we je hoe je obstakels uit de weg ruimt voordat ze opkomen en hoe je dingen oplost die je niet hebt kunnen voorkomen. Wat je in het online programma leert is uniek en vind je nergens anders.

Je weet dat er meer in je zit.

Je wilt iets doen dat ertoe doet.

Iets neerzetten waar je trots op kunt zijn.

En zoveel mogelijk kinderen blij maken.

Voor jou komt dit allemaal samen
in het starten van je eigen lokale kinderkrant.

Meld je nu aan voor het
online programma ‘Start je kinderkrant’.

Ja, ik meld me aan

Heb je vragen of wil je ergens meer over weten?

Blijf er niet mee rondlopen.

Mail ons even op contact@kinderkrantacademie.nl.