Kinderkrant Nieuws

Jong023 breidt uit naar gemeente Zandvoort

21 april 2023

Burgemeester David Moolenburgh deelde donderdagochtend 20 april hoogstpersoonlijk de eerste lokale kinderkrant uit op de Hannie Schaft Basisschool in Zandvoort. Hij werd opgewacht door de leerlingenraad van school. “We vinden het erg leuk dat we een eigen krant krijgen”, zeggen Cas en Pippa uit de leerlingenraad. Ook leerkracht en cultuur-coördinator Karina Veeren is enthousiast. “Wij zijn hartstikke blij met Jong023”, zegt ze. “De krant is aantrekkelijk voor kinderen én heel goed voor hun leesvaardigheid.”

Na de feestelijke lancering op de Hannie Schaft Basisschool kregen ook de Mariaschool, de Oranje Nassauschool, de Zeevonk en De School in Zandvoort hun eigen kranten. Voor elke bovenbouwleerling is er één exemplaar. “Mag ik deze echt houden?”, vroeg een leerling ongelovig terwijl hij naar de krant in zijn handen keek.

Jong023 gaat al sinds 2019 acht keer per jaar naar alle basisscholen in Haarlem. Het doel is om kinderen leesplezier te geven en om de binding te versterken met hun leefomgeving en met leeftijdsgenootjes in andere buurten. Dankzij subsidie uit het preventiebudget kan de leuke, leerzame, lokale kinderkrant nu ook in Zandvoort worden uitgebracht.

 

Groepsfoto: V.l.n.r. Cas, burgemeester Moolenburgh, Dewi, Pippa, Yasmine en Bliss.

Foto’s: door Eva Cameron voor Jong023