Dag van de Kinderkrant donderdag 27 juni 2024

Donderdag 27 juni 2024 is het de nationale Dag van de Kinderkrant.

Op de Dag van de Kinderkrant is er aandacht voor het belang van een lokale papieren kinderkrant voor elk kind in Nederland.

Het is belangrijk dat alle kinderen van 7 tot en met 12 jaar hun eigen kinderkrant hebben, waarin zij zelf centraal staan en die gaat over leeftijdsgenootjes en over de plaats waar zij wonen en naar school gaan. Een kinderkrant die voor kinderen superleuk is om te lezen en die tegelijk een educatieve en maatschappelijke bijdrage levert.

Een lokale kinderkrant is voor kinderen een bron van informatie die hun welzijn, gezondheid en ontwikkeling bevordert. Daarnaast ondersteunt een lokale kinderkrant kinderen bij het vormen en uiten van hun eigen mening. Hiermee dragen lokale kinderkranten bij aan het naleven van een aantal fundamentele kinderrechten.

De Rotterdamse kinderkrant Jong010 bestaat sinds 2010. Door heel Nederland starten naar voorbeeld van Jong010 lokale kinderkranten.

Heb je een vraag of wil je meer informatie over de Dag van de Kinderkrant? Neem contact op met ons via contact@kinderkrantacademie.nl.